Pokloni za djecu – Top 9 savjeta kako biti originalni u 2024. godini

Kada su u pitanju oni najmanji, pronaći poklon za rođendan ne djeluje kao nemoguća misija. Ponuda je stvarno mnogo. Od igračaka do preslatke dječje robice koja je često više fora od robe za odrasle. No, pokloni za djecu često imaju jednu zamku. Kupovati poklon za djecu, često znači kupovati poklon i za njihove roditelje. Zato nam nerijetko u toj misiji pomažu upravo roditelji. „Nemoj mu kupiti legiće, stvarno ih ima previše, ali baš mu sada treba trenirka“.

Da se stvarno pita djecu što žele, bili bi to često neizvedivi pokloni. Jer ako mama ne dopušta psa, nažalost, ne možeš dobiti psa. Možda ribica?

Pri kupnji poklona bitno je voditi računa o uzrastu djeteta. Nije isto kupujete li poklon za trogodišnje dijete ili za dijete od deset godina. 

Isto tako, želimo kupiti poklon koji će biti trajan. Dakle, onaj koji se ne može prerasti ili poklon koji će ujedno biti i praktičan, a uz to i poučan. Kada sve to zbrojimo, kupiti poklon za djecu ipak postaje nešto kompliciranije.

posteri za djecju sobu

Napravili smo listu koja bi vam u tome trebala pomoći. Birali smo poklone koji su drugačiji. Ima tu i onih koji se ne prerastu tako lako. Međutim, ima i onih uistinu praktičnih koje će voljeti i roditelji. Jedan od bestsellera je definitivno i ova naša ilustrirana abeceda za klince. Naime, obožavaju je i mali i veliki, stoga nas ne čudi žašto je u kratkom roku postao naš najprodavaniji edukativni poster za dječju sobu

Top 9 originalnih poklona koje će djeca obožavati 

1. Poučne slike za djecu

edukativni posteri za djecu

Ovaj poklon namijenjen je djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi. To je period u kojem dijete usvaja neke temeljne vrijednosti i životne navike. 

Isto tako, riječ je o periodu u kojem djeca najbrže uče. Ne kaže se uzalud da „upijaju kao spužve“.

Djeca u predškolskoj dobi uglavnom uče tako što istražuju svoju okolinu. Uče kroz igru i najčešće uz pomoć slikovnih materijala. Dobro je da su popraćeni tekstom kako bi dijete razvijalo predčitalačke vještine.

Za najmanje su zato idealne slike koje će pokazivati radnju. Uz to, imat će i tekstualni opis, poput naše slike operi zube prije spavanja ili operi ruke. Uz to će biti i pravi pomagači roditeljima.

Za male školarce imamo još i edukativne postere s razigranom abecedom i brojevima, s četiri čarobne riječi i sunčevim sustavom za sve astronaute.

No ove slike nisu samo poučne, već su i odličan detalj za svaku dječju sobu.

2. Pokloni za djecu s dječjim imenom

poster za djecu / poklon za djecu

Personalizirani dječji poster dobar je poklon za djecu svih uzrasta. Iako vjerujemo da će više oduševiti one manje (pogotovo one koji tek uče kako se predstaviti). Pomoći će djeci u savladavanju pisanja njihovih imena. Petar će dobro znati da na početku njegova imena dolazi slovo P.

Djeca obožavaju personalizirane poklone. Vole biti junaci u svojim pričama, vole imati sliku koja je samo njihova i posebna. I vole vidjeti svoje ime ispisano velikim slovima i obojeno u njihovu najdražu boju. 

Mogu ga objesiti iznad svoga kreveta. Pogotovo ako sobu dijele s bratom ili sestrom), kraj ormara, kutka za igru. Uostalom, neka sami nađu savršeno mjesto za poster koji će biti samo njihov. 

3. Posteri s likovima iz dječje mašte 

poster za djecu / poklon za dijete

Djeca su neiscrpan izvor kreativnosti i mašte. Mi smo jedan takav djelić pokušali prenijeti na papir. Stvorili smo plakate s raznim izmišljenim likovima, ali i onima koje djeca već dobro poznaju iz svijeta bajki. 

Ovi pokloni za djecu ne moraju biti samo ukrasi za zid, mogu biti puno više od toga. Samo trebate osloboditi svoju maštu. Oni pričaju priče, zato naćulite uši.

Svaki naš lik ima karakter, tako je zeko George izvanredni svirač i član veselog šumskog benda Trio Fantastikus. Naš rakun Elvis pravi je bandit kada je u pitanju potraga za hranom (posebno obožava pizzu). Na vama je da osmislite sve ostalo, popunite njihove živote. Neka se zeko Gorge zaljubi preko ušiju, a Elvis otvori svoju pizzeriju. Dajte si oduška i pričajte priče!

Priče i bajke nezaobilazan su dio u dječjem odrastanju. To je ono što ne smijemo zaboraviti. Ne samo da uče vizualizirati ispričano i tako razvijaju moć apstrakcije, već i usvajaju važne pouke o životu i ljudima. Stoga, ne zaboravite na kraju svake priče iznijeti pouku. 

4. Interaktivna dječja fotelja Blanka 

dijete boja interaktivni dječji stolac

Interaktivna fotelja namijenjena je uglavnom djeci predškolske dobi. Odličan je način za razvijanje dječje kreativnosti

Fotelja dolazi u kompletu s 12 perivih flomastera, a navlaka se lako skida i pere u perilici rublja. Dakle, možete se opustiti i po prvi puta dozvoliti djetetu da šara po komadu namještaja. 

Fotelja je kao prazno slikarsko platno. Upravo smo joj zato i nadjenuli ime Blanka. Na djetetu je da ju oboji kako god poželi te od obične fotelje napravi pravo malo umjetničko djelo. 

Mali će umjetnik tako napraviti samo svoju fotelju. Možete biti uvjereni da nigdje nećete pronaći dvije iste. Kada mu dosadi, samo operite navlaku i novo slikarsko platno opet je spremno. 

Fotelja je uz to i veoma lagana. Napravljena je od čvrstog stiropora koji podnosi i težinu odraslog čovjeka (do 100 kg). Stoga se ne trebate bojati da će pasti i ozlijediti dijete. Čak ga i ono može podići.

I na kraju, da stvar bude još bolja, riječ je o proizvodu koji je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj. Od ideje do izvedbe. 

5. Unikatni plišanci 

četiri igrčke u obliku rakuna, žirafe, ovce i mede

Plišane igračke nikada nisu loš odabir. Pogotovo kada su one unikatne i ručno rađene

Ako uzmemo u obzir da postoje još od 1830., jasno nam je da im popularnost ne jenjava i da će biti najdraži dječji prijatelji još dugo. 

Plišane igračke važne su i u razvoju djeteta. Predstavljaju takozvani prijelazni objekt koji djetetu omogućava lakše odvajanje od majke. To se najčešće događa potkraj prve godine života. Brojna djeca imaju svoju najdražu igračku ili dekicu koju ne ispuštaju iz ruku i koja uvijek mora biti uz njih. 

Naše igračke napravljene su od antibakterijskog i antialergijskog materijala kako dijete ne bi slučajno kihalo uz svog najdražeg medu. Uz to su i lako perive u perilici rublja. 

Imamo četiri neodoljiva plišanca koji su trenutno rasprodani. No, uskoro planiramo proizvoditi novu turu!

6. Ježurka ježić ili Zeko i potočić

ježeva kućica / ježurka ježić poster

Težak odabi, zar ne? Srećom pa uvijek možete iskombinirati obje ilustracije. Ako i vaše dijete obožava Ježurku ili priču o Zeki i potočiću, ovo je onda savršen odabir za vas! U ekskluzivnoj suradnji s izdavačkom kućom Naša Djeca, donosimo vam najljepše ilustracije iz slikovnica koje su uspavale mnoge generacije i obilježile mnoga djetinjstva. Sad je stiglo vrijeme da uljepšaju zidove dječjih sobica.✨

Vjerujemo da ove ilustracije imaju posebnu vrijednost. Bude nostalgiju, vraćaju u doba bezbrižnosti, podsjećaju na toplinu doma, pričaju se i vole generacijama. Bilo da se odlučite na ilustracije dobro nam znane Ježurke Ježić iz prekrasne bajke Ježeva kućica ili pak one iz Zeke i potočića, s odabirom nikako nećete pogriješiti!

7. Edukativni pokloni za djecu

edukativni poster za dijete

Učenje slova ne mora biti dosadan i težak proces za mališane, pogotovo uz našu ručno ilustriranu abecedu. Ovo je jedan od najprodavanijih dječjih postera koje imamo u ponudi, no itekako koristan. Pokloni za djecu bi trebali biti veseli i edukativni baš poput naše abecede koju klinci obožavaju. Osim toga, imamo legendarnu Ježurku Ježić uz koju je čitanje Ježeve kućice puno slađe i zanimljivije. I za sam kraj, tu je naš edukativni poster Četiri čarobne riječi za koji volimo reći da služi kao putokaz svim uzrastima.

8. Dječji gallery wall

dječja soba / posteri za djecu

Melem za oči iradost za male vlasnika sobica koje se mogu pohvaliti ovakvih zidom. Gallery wall u dječjoj sobi fantastičan je odabir za mališane koji pokazuju kreativnost i sklonost umjetničkom izražavanju. Prekrasni detalji na zidu probudit će njihovu maštu i odvesti ih u svijet likova sa zida. Od našeg simpa nosoroga Sharpija pa sve do vesele abecede i slatke kornjače, ovakav zid nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

9. Vreće za spremanje igrački

vreća za igračke

Igračke i slike za zid su definitivno stvari kojima se klinci najviše vesele. No, kad je riječ o proizvodu koji je neophodan u dječjoj sobu, onda je to definitivno vreća za igračke. Točnije, za spremanje i čuvanje igrački. Proizvod koji je koristan, a uz to izgleda jako fora pa se s lakoćom uklapa u svaki kutak dječje sobice. Naše su vreće za igračke u potpunosti proizvedene u Hrvatskoj. Eco-friendly su, iznimno čvrste. Uz to, traju godinama, podnose do 25 kilograma tereta i jedan su od naši najprodavanijih proizvoda.

U našoj ponudi možete pronaći još puno neodoljivih poklona djecu. Pogledajte što sve nudimo i nađite savršen poklon za malog slavljenika. 🙂 Možda pronađeš i nešto za sebe, nikad se ne zna!

Ukoliko vam zatreba dodatne inspiracije, posjetite naš Instagram profil na kojem svakodnevno dijelimo naše fotografije, kao i fotografije naših kupaca kako biste vidjeli kako se posteri uklapaju u različitim prostorima i stilovima.