Slike za zid u 2024: 10 novih ideja koje morate vidjeti

U 2024. godini, trendovi u uređenju interijera donose novitete u svakom smislu. Od minimalističkih prostora do bogatih i živopisnih boja, dizajneri se igraju sa svim vrstama stilova i ideja. Jedan od najzanimljivijih načina za dodavanje živosti i ljepote bilo kojem prostoru jest postavljanje slika za zid. Slijede neke od najnovijih ideja za slike za zid koje će biti popularne u 2024. godini.

Velike apstraktne slike za zid

Apstraktne slike su uvijek bile popularne, ali u 2024. godini velike apstraktne slike će zasigurno biti najtraženiji stil. Dizajneri i umjetnici igraju se sa veličinom, bojama i teksturama kako bi stvorili unikatne komade koji privlače pozornost i daju umjetnički štih prostoru.

Velike apstraktne slike mogu biti prikladne za dnevni boravak, spavaću sobu, hodnik ili bilo koji drugi prostor koji zahtijeva veliki komad umjetnosti. Njihove jake boje i abstraktni oblici stvaraju dramatičnu izjavu u sobi. A što je bolje od apstraktne slike? Puno apstraktnih slika na zidu!

šarene slike za zid na plavom zidu i šareni namještaj, soba s puno detalja

Gallery wall je dekorativni način uređenja zida. Uključuje postavljanje različitih umjetničkih djela na zid u skladnom aranžmanu. Ovaj stil uređenja zida može uključivati ​​različite veličine, oblike i vrste umjetničkih djela poput slika, fotografija, gravura i plakata.

Kako bi se postigao skladan izgled, korisno je planirati raspored slika unaprijed. Također, potrebno je koristiti odgovarajuće okvire i međuprostor za ravnomjernu raspodjelu slika po zidu.

Minimalističke slike za zid

Minimalističke slike uvijek su bile popularne među onima koji vole jednostavne, suvremene dizajne. Ovaj stil umjetnosti ima za cilj reducirati suvišne elemente i ostaviti samo bitno. To može stvoriti dojam jednostavnosti, ravnoteže i skladnosti.

Minimalističke slike često imaju jednostavan, modernistički izgled koji se može uklopiti u različite vrste interijera i dekorativnih stilova. Dakle, u 2024. godini, očekuje se da će minimalistički stil biti još popularniji. Obično su jednobojne ili imaju vrlo malo detalja, ali su izuzetno upečatljive i mogu biti odličan izbor za one koji žele dodati malo elegancije svojim prostorijama.

dvije slike za zid neutralnih tonova u drvenim okvirima na bež zidu

Fotografije prirode

Ako volite prirodu i želite malo prirode u svom životnom prostoru, ilustracije s prirodnim motivima mogu biti sjajan izbor za vas. To mogu biti slike prirodnih krajolika, biljaka ili životinja. One mogu biti prikazane u bilo kojoj tehnici ili stilu, bilo da su to akvareli, ulja ili jednostavne crteže. Priroda nudi bezbrojne motive za prekrasne slike koje će uljepšati bilo koji prostor.

Od slika plaža, šuma, planina, do slika cvijeća i životinja, fotografije prirode mogu dodati osjećaj mira i smirenosti u vaš dom. Fotografije prirode najbolje će izgledati u spavaćim sobama ili prostorijama za opuštanje poput dnevnog boravka.

tri fotografije koje prikezuju prirodu, na zelenom zidu

Ilustracije putovanja

Ljubitelj ste putovanja? Svakako razmislite o tome da stavite slike za zid koje donose dašak strane kulture. One mogu biti prikaz znamenitosti, prirodnih ljepota ili čak vaših najdražih trenutaka s putovanja.

Lijepe slike s putovanja će dodati osobnost vašem domu i podsjećati vas na nezaboravna iskustva ili motivirati da otputujete na mjesta koja svakodnevno gledate na vašem zidu.

ilustracija Lisabona u drvenom okviru naslonjena na zid

Slike za zid s natpisima

Jedno je sigurno – slike s natpisima ili citatima postale su vrlo popularne u posljednje vrijeme. Smatramo da će uvijek tako i ostati. Tri su glavna razaloga. Inspirativne su i pomažu nam da se osjećamo bolje i da se usredotočimo na važne stvari u životu. Kada su ti citati prikazani na slici, vizualni elementi mogu dodatno poboljšati njihovu poruku.

Dekorativne su, stoga slike s citatima mogu biti odličan dodatak u dekoraciji interijera. Kada su umjetnička djela i citati kombinirani, mogu stvoriti prekrasan vizualni efekt i učiniti zidove doma zanimljivijima. Dakle, daju osobni pečat. Posteri s citatima mogu se personalizirati odabirom citata koji su nam dragi. Na taj način, te slike mogu postati odraz našeg karaktera i stila.

slika za zid s citatom Oscar WIldea u drvenom okviru

Uvijek će biti dobar izbor za zid u bilo kojoj sobi. Osim toga, one se mogu naručiti ili napraviti po narudžbi kako bi se stvorio personalizirani komad za vaš dom.

Motivi cvijeća

Cvjetni motivi su oduvijek bili popularni, a očekuje se da će i dalje biti jedna od najpopularnijih ideja za slike za zid u 2024. godini. Idealni su za svaku prostoriju u kući, a mogu se pronaći u različitim stilovima – od modernih, do vintage i rustikalnih.

Korištenjem slika s cvjetnim motivima možete dodati boju i živost u vaš dom ili poslovni prostor, a istovremeno stvoriti opuštajuću i prirodnu atmosferu. Mogu stvoriti prekrasan vizualni efekt i atmosferu u prostoru.

gallery wall, četiri postera u drvenom okviru na bež zidu

Slike s geometrijskim motivima

Geometrijski motivi su također popularni u 2024. godini. Ove slike su idealne za one koji vole moderne i minimalističke stilove. Mogu se pronaći u različitim bojama i veličinama, a mogu se kombinirati sa drugim sličicama ili ostaviti kao samostalna umjetnička djela.

slika za zid s geometrijskim oblicima u crnom okviru na sivom zidu

Slike za zid s motivima gradova

Motivi gradova su također vrlo popularni motivi i očekuje se da će ostati tako i u 2024. godini. Ove slike su idealne za one koji vole putovanja i gradove.

slika za zid Zagreb, karta Zagreba, kvartovi Zagreba uokvirena u bijeli okvir na bijelom zidu u dnevnom boravku

Ukratko, slike za zid mogu dodati veliku vrijednost vašem domu. Bilo da se odlučite za umjetnička djela, fotografije ili ilustracije, važno je pronaći one koje vam se sviđaju i koje će odgovarati vašem stilu. Neka vaša kreativnost i osobnost slobodno izraze kroz odabir slika za vaš dom. Ukoliko vam zatreba dodatne inspiracije, posjetite naš Instagram profil na kojem svakodnevno dijelimo naše fotografije, kao i fotografije naših kupaca kako biste vidjeli kako se posteri uklapaju u različitim prostorima i stilovima.