Posteri za zid – detalj s kojim ne možete pogriješiti u 2024. godini

Svi mi želimo dom u kojem ćemo se osjećati ugodno, ali i dom koji će biti odraz našega karaktera. Uređenje interijera ne razlikuje se pretjerano od izbora savršenog „outfita“. Osim što u ovom slučaju oblačimo dnevni boravak ili pak spavaću sobu. A evo zašto smatramo da su posteri za zid idealan “outfit” za vaš prostor.

Nakon što smo odabrali ono osnovno, dolazi red na detalje. Naizgled tako nebitni, a zapravo točka na i svakog dobrog interijera.

Ne podcjenjujte snagu detalja (baš kao i kod dobrog outfita). Zbilja mogu preobraziti cijeli prostor! Od ukrasnih jastučića, vaza, svijeća, fotografija pa sve do biljaka koje unose zelenilo u naše domove.

No najviše slobode imate kada je riječ o zidovima. Tu si zbilja možete dati oduška. Radi se o praznom slikarskom platnu koji morate oslikati. A kako ih drugačije oslikati nego slikama ili  upravo posterima za zid koji s razlogom dominiraju svijetom dizajna

Zašto su baš posteri za zid idealno rješenje za svaki interijer

1. Umjetnost dostupna svima

Kada govorimo o uređenju doma, ne možemo preskočiti ni financije. Koliko puta smo vidjeli baš savršeni komad namještaja, ali si ga jednostavno ne možemo priuštiti? Onda nam ne preostaje ništa drugo, nego naći povoljniju varijantu našeg savršenog komada. 

Kada nađete ono što vam se sviđa, a i financije vam to dopuštaju, tada ste definitivno u „win-win“ situaciji.

posteri za zid uređenje interijera

Upravo su posteri za zid idealno rješenje. Izbor je ogroman, tako da ćete sigurno pronaći onaj u koji ćete se zaljubiti na prvi pogled, a nećete morati brinuti o tome možete li ga si priuštiti (što nije slučaj kada je riječ o umjetničkim slikama).

Znamo da ima vas zaljubljenika u dobru umjetnost i znamo da je teško pronaći zamjenu za „ulje na platnu“, ali dajte si priliku, možda vas iznenadi! Posteri za zid više nisu samo slike poznatih bendova, evoluirali su i oni. Tako ćete pronaći i dobre artističke komade koje su proizašli iz kista vrhunskih hrvatskih dizajnera i ilustratora.

Posteri za zid postali su sinonim za modernu umjetnost koja je danas stvarno dostupna svima.

2. Posteri za zid daju vašem domu modernost

Danas u svijetu dizajna definitivno dominira skandinavski stil uređenja. Riječ je o minimalističkom,pročišćenom, ali toplom dizajnu koji je na neki način bezvremenski. U takvom interijeru dominiraju upravo posteri za zid, posebno oni artistički i minimalistički.

moderne slike za zid

S nekoliko minimalističkih i dizajnerskih postera, lako možete postići taj željeni moderan izgled doma. Ne trebate biti vješti dizajneri interijera za tako nešto. Samo trebate izabrati prave detalje za vaš zid.

Crno-bijeli interijeri koji je oduvijek sinonim za modernost, lako se može učiniti još modernijim. Kako? Uz pomoć pokojeg postera. Posebno onih pomalo avangardnih s nekoliko žarkih boja na sebi koje će uzdrmati taj crno-bijeli svijet. 

Tu su i posteri za zid s natpisima, veoma jednostavan detalj za moderan izgled doma. 

3. Najbolji način da svom domu date karakter

Upravo brojnost različitih postera omogućuje svakom da u tom mnoštvu pronađe nešto za sebe. Kao kod izbora postera najdražeg benda, filma ili glumca. Ti su posteri odraz naših preferencije, a posredno i našega karaktera.

poster na zidu kojem slova vire izvan okvira

Ne postoji bolji način da domu date dio svoga karaktera. To će biti pravi zidovi sa stavom!

Na raspolaganju su vam posteri s vašim omiljenim citatima ili oni koji svojom likovnom stranom govore nešto o vama. 

U našoj ponudi možete pronaći snažne feminističke postere za sve jednako tako snažne žene. Možete pronaći ilustracije najvećih svjetskih znanstvenika za vas koji isto tako znanošću želite mijenjati svijet. Također, u našoj ponudi postoje i artistički posteri koji otkrivaju vaš umjetnički senzibilitet. Za sve zaljubljenike u vlastite gradove, imamo i ilustracije s brojnim hrvatskim gradovima.

Neka vaši zidovi govore o vama!

4. Posteri za zid su motivacija za svaki dan

Pijete prvu jutarnju kavu i sa zida čitate motivacijske citate. Postoji li bolji način za započeti dan? Ili se nalazite u svojoj radnoj sobi, a iznad računala vas bodri poster s ohrabrujućom i motivirajućom porukom. Možda vam neće skratiti radni dan, ali vjerujemo da će vam vratiti entuzijazam.

dva motivacijska postera na zidu

Vjerojatno mnogima od vas djeluju previše otrcano, ali činjenica je da motivirajući natpisi  funkcioniraju! Izgleda da nas svaki dan ipak netko treba podsjećati na ono bitno u životu. Ili nas tjerati da budemo bolja verzija sebe. Pa neka posteri budu taj vaš životni guru. Ako vam krenu ići na živce, uvijek ih možete bezbolno odstraniti.

Postere s motivacijskim porukama ne odlikuje samo mudrost, već i estetska jednostavnost koja je dio njihovog šarma. Bijela pozadina i crna slova (a može o obratno) – efektno i prilagodljivo svakom interijeru.

5. Djeca ih obožavaju

Posteri su stvarno savršeni detalj za dječje sobe. U našoj ponudi možete pronaći one s poznatim likovima iz dječjih bajki, ali i one s malo manje poznatim likovima za koje garantiramo da će šarmirati svako dijete, ali i vas (samo malo veću djecu). Ima tu stvarno svačega, baš kao da smo ih izvukli iz najskrivenijih kutaka dječje mašte!

posteri za dječju sobu

No ono što ih čini tako dobrima za sobe najmanjih je i činjenica da su veoma lagani pa se ne morate bojati da će slučajnim padom, u zanosu igre, ozlijediti vašeg mališana.

A osim praktičnosti, neodoljiv su detalj koji će sobu svakog djeteta učiniti posebnom. 

6. Detalj za “instagramski” dom? Posteri za zid

Dom kao jedan od onih sa stranica časopisa o uređenju interijera ili Instagram profila zapravo i nije tako teško postići. Dovoljno je samo više pažnje posvetiti zidovima

tri uokvirena postera na zidu

Zaigrajte se u izboru postera, dajte si oduška i izrazite svoju kreativnost. Svaka bezlična prostorija postat će dizajnerski dom samo uz pomoć nekoliko plakata. Možete ih grupirati ili stavljati pojedinačno, samo se pobrinite da vaši zidovi ne ostanu prazni (jer nitko ne voli prazne zidove pa čak ni zidovi). 

Ne zaboraviti na kuhinju koja je također važan dio vašeg doma! Posteri za kuhinje simpatičan su detalj koji će vašoj kuhinji dati dodatan šarm. 

7. Zid pun radova domaćih ilustratora

Nema ljepšeg načina od podržavanja mladih, domaćih kreativaca od podržavanja njihovog rada. Stoga, zašto ne biste ispunili svoj zid minimalističkim ilustracijama Klasje Habjan, onim veselim Maje Tomljanović ili nježnima Mateje Kovač?

ilustracije hrvatskih autora

Nadamo se da ste se uvjerili kako su posteri za zid savršen odabir za svaki dobar interijer i da s tim jednostavnim, ali efektnim detaljem jednostavno ne možete pogriješiti. Gdje god da ih stavite, transformirat će izgled cijele prostorije i dati mu dozu modernosti i suvremenosti.

U našoj ponudi i na našem Instagram profilu možete pronaći još punoo super stvari – ideja za rođendanske poklone ima na pretek, samo trebate znati gdje tražiti. Pa pogledajte što sve nudimo, možda nešto odlučite pokloniti i sebi. 🙂