Poklon za novorođenče: 7 prijedloga s kojima ćete izaći iz okvira u 2023.

Dolazak bebe na svijet velik je događaj. Promijenila se jedna obitelj, proširila se i rastegnula, ali promijenio se i svijet – i on je postao bogatiji za jednoga člana (možda čak i dva). Stoga, jasno je kako poklon za novorođenče ne smije biti uobičajen i predvidljiv.

Za svaku obitelj riječ je o malom čudu koje je njihov cijeli svijet okrenulo naglavačke. Prioriteti su se izmiješali, preokrenuli i nanovo posložili. Nije to više ni heliocentričan sustav, ni geocentričan, nego jedan posve novi bebocentričan! Novi mali planet oko kojeg se vrte svi ostali.

Već sada nam je jasno kako nije lako pronaći savršen poklon za novorođenče i njegove roditelje. Trebao bi to biti poklon dostojan tog velikog događaja! Ne samo koristan već i trajan. Ne samo trajan već i osoban, a uz to i unikatan. Ako uz to sve uračunamo još i financije…izazov postaje još veći.

Tradicionalno se tek rođenom djetetu poklanjao zlatni nakit, pogotovo kada je u pitanju krštenje djeteta. Zlatni nakit predstavljao je nešto trajno i vrijedno. Mnogima od nas ti dragocjeni pokloni još čuče u ormaru i uglavnom samo skupljaju prašinu.

Vremena su se promijenila, zašto ne bi i pokloni? Ne kažemo da zlato i dalje nije siguran odabir, ali ponekad izaći iz okvira također nije loše.

Za sve vas malo odvažnije, koji ste spremni napustiti sigurnu zonu tradicije, pripremili smo favorite – kad kažemo da imamo originala poklon za novorođenče, stvarno to i mislimo. Naravno, svi će ti pokloni najviše razveseliti roditelje, a novorođenče će, kad malo poraste, jednako u njima uživati.

I da stvar bude još bolja, ovi su pokloni baš sve što tražite – originalni, trajni i osobni. Za razliku od zlatnog lančića su i neodoljivo slatki!

Originalni poklon za novorođenče: Top 7 prijedloga koje će obožavati i roditelji

1. Nešto drugačiji obiteljski portret – presladak poklon za novorođenče

Ovaj obiteljski portret sigurno nije jedan od onih na koje ste navikli. Stvarne ljude zamijenila je obitelj polarnih medvjeda. 

Obiteljski portret medeka prilagođava se vama, sami birate broj članova i boju pozadine. Uz to, iznad svakog medeka dolazi ime člana obitelji.

Idealan je za one koji zaziru do kamere i ne žele imati svoje slike po zidovima. Ovako će dobiti portret baš po mjeri.

Presladak je detalj za dječju sobu, a kada ga prerastu i izbace iz svoj sobe, ostat će i dalje dirljiva uspomena. Roditelji ga zato nikada neće prerasti, njihova će beba uvijek ostati beba. 

2. Najslađi poklon za novorođenče sadrži sve bitne brojke

poklon za rođenje djeteta

Rode donose djecu na svijet. Svi smo mi čuli tu izreku, ali jesmo li se ikada zapitali zašto baš rode?

Rode se u mnogim kulturama i mitologijama povezuju upravo s majčinstvom. Ujedno su i simbol plodnosti i monogamije. Osim toga, rode su poznate kao ptice selice koje, kada zahladi, odlaze u toplije krajeve i vraćaju se nakon devet mjeseci. Baš koliko traje i trudnoća. Vraćaju se u proljeće, godišnje doba u kojem cijeli svijet budi i nanovo rađa. Drevne mitologije prepune su priča o rodama, a gotovo sve ih povezuju s majčinstvom i brigom za mlade. Zanimljivo, zar ne?

Ni naša roda nije iznimka, i ona u svom kljunu nosi jedan mali smotuljak.  

Poster je u potpunosti personaliziran. Vi nam pošaljete podatke poput imena, datuma rođenja i težine djeteta, mi ispunimo oblačiće. I, dobili ste jedan stvarno originalan poklon za novorođenče. Ne sumnjamo da će i prava mama roda biti oduševljena.

Također je odličan detalj za dječju sobu. Uz to je i trajan poklon koji će za nekih 20-ak godina svi gledati s čuđenjem – „Ne možemo vjerovati da si nekad bila tako mala!“

Rekli smo vam da imamo idealan poklon za novorođenče!

3. Poster s inspirativnim stihovima 

               

Svi veliki događaji zaslužuju biti opjevani, baš kao i svi veliki osjećaji. Zato ne manjka pjesama o ljubavi i boli. Rođenje djeteta jedan je takav veliki događaj koji zaslužuje svoju pjesmu. Nema ljepšeg ni osobnijeg poklona od stihova. Pogotovo ako ste ih sami u stanju napisati, ali i ako niste, ne morate se brinuti.

Osmislili smo dva postera s prekrasnim stihovima Vildane Mrše – „Čuvamo ti leđa“ i „Danas počinje tvoje putovanje“.

Ovo je svakako savršen poklon za novorođenče koji najčešće odabiru kume i kumovi. Svojem će kumčetu ovim posterima uputiti jednu prekrasnu poruku koju nikada neće prerasti. U tome i jest ljepota poezije. Za nju nikada nismo ni preveliki ni premudri. Uostalom, riječi su ono što se pamti i što pokreće svijet. Zato ih nikada ne podcjenjujte!

Mislimo da je ovo jedini poklon za novorođenče koji će nadmašiti svo zlato ovoga svijeta

4. Poster s imenom djeteta – personalizirani poklon za novorođenče

Personalizirani pokloni nikada nisu loša ideja, pogotovo kada taj poklon kupujete novorođenčetu.

Kažu da nas ime određuje, to je ono što nosimo sa sobom cijeli svoj život. Dobivamo ga upravo kada se rodimo. Zato odabir pravoga imena za dijete nije lak zadatak! Neki se odlučuju za provjerena tradicionalna imena, a drugi ipak posežu za nešto modernijim varijantama. Za koje se god ime odlučili roditelji, ono će biti idealan kandidat za naš sljedeći poster.

Vaše će malo novorođenče imati samo svoj poster, sa svojim imenom u sredini. Krasit će njegovu sobu i do malo odraslijih dana. Ne vidimo problem u tome ni da ju krasi cijeli život. Voljet će ga i kada malo poraste, kada će učiti svoje prve nespretne korake. Ali i kada će biti već veliki školarac koji zna svoje ime i napisati.

Na vama je samo da odaberete boju i uzorak koji vam se najviše sviđa. Jedino na što morate paziti je da se uklapa u dječju sobicu.

5. Posteri s najdražim dječjim likovima

Priče će jako dugo golicati dječju maštu, a izmišljeni likovi bit će neizostavan dio njihova svijeta. Vjerovat će u vile, princeze, vještice i zlikovce koji se nerijetko skrivaju ispod kreveta ili u ormaru.

Priče su važan dio djetetova sazrijevanja. Nikada nemojte to zaboraviti, zato vas molimo da ne prestanete pričati bajke.

Naši posteri će u dječji svijet unijeti još malo zaigranosti i priča, a naši će ih likovi čuvati od svih noćnih zlikovaca. Medvjed Poli pravi je noćni zaštitnik, Kao i lukavi rakun Elvis koji postaje bandit samo kada je u pitanju hrana. Naša ovčica Melissa uspavat će svakoga mališana. Ipak je ona stručnjak u brojanju ovaca. A Hippo je uvijek spreman za igru i pokoju vragoliju.

Imamo i postere s likovima iz najpoznatijih svjetskih bajki koje će rado pričati priče za laku noć. Evo, Crvenkapica već započinje svoj put baki.

Ovi su posteri napravljeni upravo za dječju sobu, dat će joj svu potrebnu zaigranost. Između ostalog, i bajkovitost stoga će se dijete u njoj uvijek osjećati kao u svom toplom i sigurnom brlogu.

6. Ježeva kućica – priča koja se prenosi generacijama

U ekskluzivnoj suradnji s izdavačkom kućom Naša Djeca, donosimo vam najljepše ilustracije iz slikovnica. Onih koje su uspavale mnoge generacije i obilježile mnoga djetinjstva. Sad je stiglo vrijeme da uljepšaju zidove dječjih sobica.✨

Vjerujemo da ove ilustracije imaju posebnu vrijednost. Bude nostalgiju i vraćaju u doba bezbrižnosti. Podsjećaju na toplinu doma, pričaju se i vole generacijama. Pogledajte ilustracije dobro nam znane Ježurke Ježić.  A imamo i predivne postere iz Zeke i potočića. S odabirom nikako nećete pogriješiti!

7. Vreće spremalica 

vreća za igračke

A sada nešto što će ipak malo više uveseliti roditelje. Riječ je o papirnatim vrećama za pospremanje igračaka kojih će biti u svakom kutku doma. Znamo da u tom bebocentričnom sustavu i prostorije gube svoje dosadašnje namjene te postaju igraonice. Neće biti tog komada namještaja koji ne može postati sredstvo za igru.

Zato su tu naše vreće spremalice – velike su i čvrste, ali i oku ugodne. Ekološki su prihvatljive i dugotrajne. Stoga, kada prođe sezona igračaka mogu poslužiti za odlaganje kojekakvih nepotrebnih stvari, ali i reciklažu papira.

Ne moraju biti samo u sobama mališana. Imamo i one koje će se savršeno uklopiti u bilo koju prostoriju vašeg doma.

Ovaj poklon možda neće biti najdraži novorođenčetu, ali će svakako biti njegovim roditeljima!

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli u odabiru savršenog poklona. I da ste uvidjeli kako zlatni lančić definitivno nije jedini izbor. Ako vas zanima što još nudimo, pogledajte našu online trgovinu i inspirirajte se. 🙂 

I na našem Instagram profilu možete pronaći još punoo super stvari. Ideja za rođendanske poklone ima na pretek, samo trebate znati gdje tražiti. Pa pogledajte što sve nudimo, možda nešto odlučite pokloniti i sebi. 🙂