8 ideja za poklon koji će oduševiti svakoga u 2023. godini

Sve nam je jasno – odabir poklona jako često stvara glavobolju i stres, a bez obzira na to koliko ste originalni prilikom kupovine poklona, ​​prije ili kasnije uvijek ponestane ili ideja ili vremena za njihovu realizaciju pa nastupa panika. S druge strane, svjesni smo koliko je važno odabrati savršen poklon za drage nam ljude jer im upravo i na taj način želimo pokazati koliko nam znače i želimo im ostaviti trajnu uspomenu koja će ih podsjećati na nas. Ideja za poklon je puno, no kako se pobirnuti da nećete fulati?

U trenutku kada inspiracija za kreiranje odličnog poklona za dragu osobu jednostavno izostane, dopustite da vam pomognemo s našim prijedlozima. Jedna stvar je sigurna – kad je u pitanju poklon za blisku osobu, mora biti poseban, nesvakidašnji i emotivan. Pomno smo odabrali naše favorite pa krenimo redom!

Top 8 poklona koje će svi obožavati

Poklon za mamu

Kad je u pitanju poklon za mamu, poklon koji bi barem djelomično mogao iskazati vašu ljubav mora biti personaliziran i od srca. Najvažnija stvar je da komunicira ljubav i emociju. Možete se inspirirati njezinim interesima i hobijima te joj pokloniti nešto temeljeno na tome, a uvijek možete izraziti vašu ljubav pomoću divnih citata. Jedan od primjera je i, bez ikakvog premca, naš najprodavaniji poster namijenjen majkama za čiji je tekst zadužena Vildana Mrša (Vylson). Mama će biti oduševljena lijepim citatom posvećenim upravo njoj te će cijeniti ovaj poseban znak pažnje.

poklon za mamu / slika za zid

Ne postoji ništa ljepše od zabilježenog trenutaka koje ste zajedno proveli. Obiteljski posteri pokazatelj su ljubavi i sreće i trajna su uspomena koja će rado krasiti mamin najdraži zid u kući. U ovom slučaju savjetujemo personaliziranu obiteljsku sliku, simpatični i nježni obiteljski portret.

A za sve novopečene mame tu je divan poster Maje Tomljanović koji će svaku mamu nasmijati i oduševiti!

poklon za mamu / slika za zid / poster

Poklon za tatu

Čini li se i vama kao da je biranje poklona za tatu puno teži zadatak? Čarape vjerojatno dobije svake godine, isto kao i vino ili neku finu deliciju. A što kad biste tatu iznenadili sa slikom za zid? Na taj način stvarate trajnu uspomenu te mu pokazujete da ste pomno odabrali savršen poklon za njega. Naš je prijedlog jednostavan, ali itekako efektan – poster Jacksona Pollocka oduševit će tatu koji voli apstraktnu umjetnost, poster grada s prikazom svih kvartova je savršen način da ga podsjetite na mjesto za koje ga veže puno uspomena, bilo da je riječ o rodnom gradu ili o gradu koji voli.

poklon za tatu / slika za zid / poster

No, ukoliko želite izazvati emociju, svakako sugeriramo obiteljski portret obitelji. Uvijek napominjemo kako je ovaj poster savršen poklon za sve članove obitelji jer je personaliziran i osoban.

poklon za tatu / obiteljski portret / slika za zid / poster

Poklon za sestru

Seka ima posebno mjestu u našim srcima i životima, bilo da je mlađa ili starija, poklon za nju mora biti poseban i dirljiv. Bilo bi lijepo da simbolizira odnos koji je neraskidiv, stoga ukoliko tražite upravo takav poklon, na pravom ste mjestu jer imamo divan poster Dvije male ptičice koji je ilustrirala Lara Žigić i koji simbolizira bezuvjetnu ljubav.

poklon za sestru / slika za zid / poster

Tu je također i neodoljivo sanjiva i romantična ilustracija Silent Journey naše poznate autorice Mateje Kovač.

Tu je također i neodoljivo sanjiva i romantična ilustracija Silent Journey naše poznate autorice Mateje Kovač.

Poklon za brata

Slično kao i kod odabira poklona za tatu, možda vam se čini kao da je teže pronaći idealan poklon za brata. Ukoliko ne želite da on bude generički i već viđen ili kupljen, savjetujemo da razmislite dobro o njegovim interesima – ikoliko voli određen film ili seriju, savjetujemo jednostavan poster s citatom kao što je onaj iz kultne serije Only Fools and Horses. Ako pak želite s poklon izazvati emociju, onda sugeriramo predivan poster Tea Power čija je autorica Hana Tintor.

poklon za brata / slika za zid / poster

Poklon za curu

Znamo koliko je teško oduševiti žene kada su u pitanju pokloni, naći ćemo mi uvijek neku manu ako to poželimo. Zadatak nije nimalo lak, puno je ideja za poklon! Postoji cijela lepeza onih uobičajenih koji su se već dobrano istrošili i postali sve samo ne originalni i posebni. A upravo ono što svaka djevojka želi je osjećati se posebno i drugačije što definitivno nećete postići kupnjom ruža i parfema već petu godinu zaredom. Zato su posteri sjajan odabir. Osim što su originalni, oni su i trajni, a u skladu sa svačijim budžetom.

Divan znak pažnje dolazi u obliku ovog predivnog postera s ljubavnim citatom Johnny Casha, a ukoliko želite vidjeti još primjera, savjetujemo da posjetite naš blog posvećen upravo ovoj temi.

poklon za curu / slika za zid / poster

Poklon za dečka

Prilikom odabira poklona za dečka, vodimo se istim principom kao i kod odabira poklona za curu mora biti emotivan i poseban. Ukoliko odaberete poster koji simbolizira vaš odnos, dopustite da vam predstavimo divnu kreaciju za koju je zadužena divna ilustratorica Klasja Habjan – Zaljubljeni par pingvina. Jedan bez drugaga ne funkcioniraju, povezani su. Lijepa simbolika, zar ne?

poklon za dečka / slika za zid / poster / valentinovo

Poklon za baku i djeda

Od svih mogućih ideja za poklon, znamo što će najviše izmamiti osmijeh na licu našim bakama i djedama – vidjeti obitelj na okupu. A ima li savršeniji poklon od toga od našeg personaliziranog obiteljskog postera? Naravno, broj članova dodajemo po potrebi na ilustraciju vaše obitelji.

poster za babu i djeda / obiteljski portret / slika za zid / poster

Poklon za prijateljicu

Imate najbolju prijateljicu s kojom dijelite svoje sretne i tužne trenutke, koja je uvijek tu za vas? Pa ipak, kada je u pitanju odabir poklona za svoju najbolju prijateljicu, jednostavno ne znate što biste joj poklonili. Parfeme ste već kupili, nakitu ne znate broj…tražite originalan poklon, ali ništa vam ne pada na pamet. Ako ste se našli u ovakvoj situaciji, razumijemo vas. Nije nužno da ne znate što biste joj kupili, već je više stvar toga da želite da poklon bude savršen. Mislimo da imamo nešto što će i vas i vašu prijateljicu o-du-še-vi-ti!

poklon za prijateljicu / slika za zid / poster

Što kažete na ovaj predivan, simpatičan i emotivan poster prijateljica koje su provele cijeli svoj život skupa? Divan poklon za prijateljicu, zar ne?

Eto, nadamo se da smo vam barem malo pomogli oko odabira poklona. Bitno je da izađete iz sigurne zone i odvažite se pokloniti nešto drugačije i originalno. 

U našoj ponudi možete pronaći još punoo super stvari – samo trebate znati gdje tražiti. A slobodno svratite i na naš Instagram profil gdje ćete pronaći pregršt korisnih ideja. Pa pogledajte što sve nudimo, možda nešto odlučite pokloniti i sebi. 🙂