Top 9 motivacijskih poklona za diplomu u 2023. koji se poprilično razlikuju od uobičajenih 

Znamo koji su najčešći pokloni kada je u pitanju promocija – za djevojke tu je cvijeće (jako puno cvijeća) i nakit. Za mušku populaciju najčešće biramo sat ili neku bocu „žestice“. Dakle, možemo reći da je poklon za diplomu često predvidljiv. 

Kada je u pitanju jedan takav događaj kao što je diploma, poprilično smo nekreativni. A budimo realni – velik je to događaj kojem bi poklon nekako trebao parirati.

Kraj studiranja ipak simbolički predstavlja „početak pravog odraslog života“ zato je on i prilično stresan. Rijetka pojava je onaj student koji se nakon uručene diplome i smješka za kameru nije pitao „A što sada?“.

Zato smo mi pripremili listu poklona koji bi ga trebali motivirati i dati mu do znanja da je ispred njega bezbroj mogućnosti i putova kojima može krenuti.

Pa ako se upravo spremate na neku promociju, evo nekoliko ideja za poklon za diplomu koji se ponešto razlikuju od onih na koje smo navikli. 

Poklon za diplomu: top 9 ideja koje će oduševiti svakoga 

1.Think outside the box poklon za diplomu

motivacijski poster uokviren na zidu, poklon za diplomu

Misliti izvan okvira nije uvijek popularno, ali je svakako revolucionarno. Svi su veliki umovi mislili izvan okvira, zato su i ostvarivali velike stvari!

Tako nešto želimo poručiti i našim ne-više-studentima na kraju njihovog obrazovanja. Želimo ih motivirati da se ne boje misliti drugačije i da se ne boje preskočiti liniju horizonta.

Naš poster zato i doslovno izlazi iz okvira koji mu je očito postao pretijesan.

Ovaj je poklon za diplomu savršena motivacija za početak nečeg velikog!

2. Dream, motivacijski poklon za diplomu

poster dream uokviren na zidu

Ovaj poster odašilje jednu poprilično jasnu poruku – sanjaj! Stvar je u tome da nikada ne prestanemo sanjati, inače bi nam život mogao postati malkice dosadan, a to nikako ne želimo.

Ovim posterom mogli biste ohrabriti onoga koji će ga primiti, može ga objesiti iznad svog radnog stola kao trajni podsjetnik da nikada nismo prestari za nove snove.

Kao studenti svi smo mi bili prepuni snova i želja, ali godinama kao da oni izblijede i ostanu negdje „na čekanju“. Život nam nametne neke druge prioritete i tako zaboravimo na naše mladenačke snove. Nije li to tužno?

Zato je naš poster tu da nas sve malo prodrma i baš je zato on pravi poklon za sve preplašene djevojke i mladiće koji čvrsto stišću svoju diplomu i pitaju se što dalje. Dajte im do znanja da ih snovi mogu odvesti daleko, zbilja daleko

3. I need more space poster

i need more space uokviren poster na zidu dnevne sobe

Trebam više prostora – rečenica koju je barem jednom izgovorio svatko od nas; neki doslovno, neki metaforički.

A ako itko ima pravo na tu rečenicu, onda su to oni koji su tek diplomirali i žele se otisnuti u „bijeli svijet“. Oni koji sada imaju priliku pokušavati, isprobavati, nekad uspjeti, a nekad padati.

Možda žele proputovati svijet, možda žele potražiti posao na nekom drugom kontinentu, a možda su im želje nešto skromnije pa samo žele otići iz roditeljskog doma.

Oni trebaju svoj prostor, prostor koji ih neće sputavati i koji ih neće gušiti već će im dati da se razvijaju i da postanu ono što žele.

Znamo da „space“ znači i svemir, pa neka to bude granica (možda nekom i doslovno, nikad se ne zna).

4. Life is like riding a bicycle poster

life poster uokviren na zidu dnevne sobe

„Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving“ 

Život je zbilja poput vožnje bicikla, za održavanje ravnoteže najbitnije je ne stati, inače padamo.

Vrlo jednostavnu poruku sadržava ovaj naš poster, možda najživotniju od svih. Mislimo da ju ne treba puno ni objašnjavati, svi znamo da život nije uvijek „med i mlijeko“ i da ne vozimo taj naš bicikl uvijek po ravnom, nekad je tu i puno kamenja.

Našim ne-više-studentima zato treba poslati jednu tako jednostavnu poruku – nikada nemojte stati jer tek tada padate.  

Vjerujemo da se u vama kriju poprilično dobri biciklisti!

5. Stay hungry, stay foolish

stay hungry poster na zidu u drvenom okviru

Ukratko, ostanite gladni života i neka se u vama nikada ne ugasi onaj tračak budalaste mladosti i ambicije. 

Da ne bacamo previše suvišnih riječi, poslužit ćemo se riječima nekoga tko njima jako dobro barata. Napisao je jednom Arsen Dedić – „Ja neću imati s kim ostati mlad, ako svi ostarite…“

Pa eto, nemojte se predati tako lako! Nemojte se ni lako zasititi života jer puno je toga što nam nudi.

Ovaj poster je izgleda je prava mudrica i svi bismo ga trebali slušati. Bit će odličan podsjetnik za jedno 20 godina od diplome!

6. Yes I can

yes i can poster na zidu

Znamo da ova rečenica već zvuči poprilično klišej, zato smo se i odlučili malo poigrati riječima. Možete ju čitati kako vam drago – kao pravu motivacijsku poruku ili kao zanimljivu igru riječima (a može i jedno i drugo).

Ali ako nas pitate, ove 3 riječi nisu samo klišej već su i poprilično djelotvorne. Prisjetimo se samo Obame, njegove predsjedničke kampanje i kultnoga govora  koji je obilježila upravo ova rečenica samo u malo drugačijoj varijanti – Yes, we can.

Zato nema bolje poruke za vašu kćer, sina, nećakinju ili prijatelja koji je upravo diplomirao. Neka ga ova ilustracija podsjeti na to na može postati i predsjednik ako to poželi!

7. Think big

think big poster na zidu u okvirnu

I ovom posteru je, baš kao i prvom, okvir postao tijesan.

Namijenjen je svim velikim umovima koji se ne boje pomicati granice vlastitog mišljenja i koji su spremni na brojne velike pothvate!

Takvi bi trebali biti svi mladi, nadobudni umovi koji svoj život zapravo tek počinju. A ako kojim slučajem misle da ne mogu, evo poklona koji će ih stalno podsjećati da su u krivu.

8. Stop waiting, romantični poklon za diplomu

poster na zidu spavaće sobe

Prekrasan poster naše talentirane ilustratorice Maje Tomljanović poručuje nam nešto doista vrijedno – da prestanemo čekati na petak, na ljeto, na neka bolja vremena za koja ne znamo ni hoće li doći jer jedino što postoji je ovo sada.

Poruka je to koju bismo svi trebali imati negdje na vidljivom mjestu kako bi nas svaki dan podsjećala da je baš danas naš dan i da baš danas moramo živjeti punim plućima.

Ovim poklonom ćete zbilja poslati predivnu poruku onom kome ga poklanjate.

9. Ilustracije znanstvenika kao super poklon za diplomu

ilustracije znanstvenicka Tesla, Curie i Einstein na zidu

A sada nešto malo drugačije! Riječ je o ilustracijama znanstvenika koji su svojim otkrićima promijenili svijet.

Nikola Tesla, Albert Einstein i jedna uistinu velika žena Marie Curie – to je naš snažan trojac na koji smo posebno ponosni.

Ovim projektom htjeli smo se zahvaliti svim velikim znanstvenicima, ali i motivirati one koji će to tek postati! Pa ako idete na promociju nekom fizičaru, matematičari, biologu, mikrobiologu, liječniku,…(popis bi bio predug pa se moramo zaustaviti), nema boljeg poklona od ovog.

Neka ga ova ilustracija podsjeća na to da i jedan naizgled običan čovjek može činiti čuda!

Ove divne ilustracije djelo su našeg uspješnog dizajnera Ivana Dilberovića, a imaju i jednu svoju magičnu stranu – svijetle u mraku. Može li bolje od toga?

I tako smo došli do kraja našeg inspirativnog popisa pa se nadamo da smo vas barem malo uspjeli inspirirati za odabir poklona za diplomu. Nadamo se da smo vam pokazali kako buket nije uvijek jedina opcija, a kako nakit nije jedini poklon koji je trajan.

Ovim motivacijskim posterima šaljete zbilja vrijednu poruku koja će na jednu mladu osobu utjecati više od bilo kojeg drugog poklona, a uz to su i predivan detalj za dom. Zbog svoje jednostavnosti lako će se uklopiti u bilo koji kutak doma – samo se pobrinite da budu na vidljivom mjestu!

Ako vas zanima što još nudimo, pogledajte našu online trgovinu i pronađite savršen poklon za promociju! 

I na našem Instagram profilu možete pronaći još punoo super stvari. Ideja za rođendanske poklone ima na pretek, samo trebate znati gdje tražiti. Pa pogledajte što sve nudimo, možda nešto odlučite pokloniti i sebi. 🙂