Top 5 poklona za djecu – budite originalni

Kada su u pitanju oni najmanji, pronaći poklon za rođendan ne djeluje kao nemoguća misija. Ponuda je stvarno mnogo, od igračaka do preslatke dječje robice koja je često više fora od robe za odrasle.

Kupovati poklon za djecu, često znači kupovati poklon i za njihove roditelje, zato nam nerijetko u toj misiji pomažu upravo roditelji („nemoj mu kupiti legiće, stvarno ih ima previše, ali baš mu sada treba trenirka“).

Da se stvarno pita djecu što žele, bili bi to često neizvedivi pokloni (jer ako mama ne dopušta psa, nažalost, ne možeš dobiti psa. Možda ribica?).

Pri kupnji poklona bitno je voditi računa o uzrastu djeteta, nije isto kupujete li poklon za trogodišnje dijete ili za dijete od deset godina.  

Isto tako, želimo kupiti poklon koji će biti trajan, koji se ne može prerasti ili poklon koji će ujedno biti i praktičan, a uz to i poučan. Kada sve to zbrojimo, kupiti poklon za djecu ipak postaje nešto kompliciranije. 

Napravili smo listu koja bi vam u tome trebala pomoći – birali smo poklone koji su drugačiji. Ima tu i onih koji se ne prerastu tako lako i onih uistinu praktičnih koje će voljeti i roditelji.

Top 5 originalnih poklona koje će djeca obožavati 

1. Poučne slike za djecu

dva edukativna postera u drvenim okvirima na djecjem zidu

Ovaj poklon namijenjen je djeci predškolske i niže osnovnoškolske dobi. To je period u kojem dijete usvaja neke temeljne vrijednosti i životne navike. 

Isto tako riječ je o periodu u kojem djeca najbrže uče, ne kaže se uzalud da „upijaju kao spužve“.

Djeca u predškolskoj dobi uglavnom uče tako što istražuju svoju okolinu, uče kroz igru i najčešće uz pomoć slikovnih materijala za koje je dobro da su popraćeni tekstom kako bi dijete razvijalo predčitalačke vještine.

Za najmanje su zato idealne slike koje će pokazivati radnju, a uz to će imati i tekstualni opis, poput naše slike operi zube prije spavanja ili operi ruke (uz to će biti i pravi pomagači roditeljima).

Za male školarce imamo još i edukativne postere s razigranom abecedom i brojevima, s četiri čarobne riječi i sunčevim sustavom za sve astronaute.

No ove slike nisu samo poučne, već su i odličan detalj za svaku dječju sobu.

2. M kao Mara

djecji poster personalizirani na zidu

Personalizirani dječji posteri dobar su poklon za djecu svih uzrasta, iako vjerujemo da će više oduševiti one manje (pogotovo one koji tek uče kako se predstaviti). Pomoći će djeci u savladavanju pisanja njihovih imena, jer Petar će dobro znati da na početku njegova imena dolazi slovo P.

Djeca obožavaju personalizirane poklone, vole biti junaci u svojim pričama, vole imati sliku koja je samo njihova i posebna, vole vidjeti svoje ime ispisano velikim slovima i obojeno u njihovu najdražu boju. 

Mogu ga objesiti iznad svoga kreveta (pogotovo ako sobu dijele s bratom ili sestrom), kraj ormara, kutka za igru…uostalom neka sami nađu savršeno mjesto za poster koji će biti samo njihov. 

3. Posteri s likovima iz dječje mašte 

uokviren poster s djecjim likovima na zidu djecje sobe

Djeca su neiscrpan izvor kreativnosti i mašte, a mi smo jedan takav djelić pokušali prenijeti na papir. Stvorili smo plakate s raznim izmišljenim likovima, ali i onima koje djeca već dobro poznaju iz svijeta bajki. 

Ovi posteri ne moraju biti samo ukrasi za zid, mogu biti puno više od toga – samo trebate osloboditi svoju maštu. Oni pričaju priče, zato naćulite uši.

Svaki naš lik ima karakter, tako je zeko George izvanredni svirač i član veselog šumskog benda Trio Fantastikus, a rakun Elvis pravi je bandit kada je u pitanju potraga za hranom (posebno obožava pizzu). Na vama je da osmislite sve ostalo, popunite njihove živote – neka se zeko Gorge zaljubi preko ušiju, a Elvis otvori svoju pizzeriju. Dajte si oduška i pričajte priče!

Priče i bajke nezaobilazan su dio u dječjem odrastanju i to je ono što ne smijemo zaboraviti. Ne samo da uče vizualizirati ispričano i tako razvijaju moć apstrakcije već i usvajaju važne pouke o životu i ljudima. Stoga ne zaboravite na kraju svake priče iznijeti pouku. 

4. Interaktivni dječji stolac Blanka 

dijete boja interaktivni dječji stolac

Interaktivni stolac namijenjen je uglavnom djeci predškolske dobi i odličan je način za razvijanje dječje kreativnosti

Stolac dolazi u kompletu s 12 perivih flomastera, a navlaka se lako skida i pere u perilici rublja. Dakle, možete se opustiti i po prvi puta dozvoliti djetetu da šara po komadu namještaja. 

Stolac je kao prazno slikarsko platno (zato smo mu i nadjenuli ime Blanka), a na djetetu je da ga oboji kako god poželi te od običnog stolca napravi pravo malo umjetničko djelo. 

Mali će umjetnik tako napraviti samo svoj stolac (možete biti uvjereni da nigdje nećete pronaći dva ista), a kada mu dosadi, samo operite navlaku i novo slikarsko platno opet je spremno. 

Stolac je uz to i veoma lagan, napravljen je od čvrstog stiropora koji podnosi i težinu odraslog čovjeka (do 100 kg). Stoga se ne trebate bojati da će pasti i ozlijediti dijete, čak ga i ono može podići.

I na kraju, da stvar bude još bolja, riječ je o proizvodu koji je u potpunosti proizveden u Hrvatskoj – od ideje do izvedbe. 

5. Unikatni plišanci 

četiri igrčke u obliku rakuna, žirafe, ovce i mede

Plišane igračke nikada nisu loš odabir, pogotovo kada su one unikatne i ručno rađene

Ako uzmemo u obzir da postoje još od 1830., jasno nam je da im popularnost ne jenjava i da će biti najdraži dječji prijatelji još dugo. 

Plišane igračke važne su i u razvoju djeteta jer predstavljaju takozvani prijelazni objekt koji djetetu omogućava lakše odvajanje od majke, a to se najčešće događa potkraj prve godine života. Brojna djeca imaju svoju najdražu igračku ili dekicu koju ne ispuštaju iz ruku i koja uvijek mora biti uz njih. 

Naše igračke napravljene su od antibakterijskog i antialergijskog materijala kako dijete ne bi slučajno kihalo uz svog najdražeg medu. Uz to su i lako perive u perilici rublja. 

Imamo četiri neodoljiva plišanca koja će biti vjerni prijatelji svakom djetetu – neće ga ispuštati iz vida baš kao što mališan neće ispuštati njih iz ruku. 

U našoj ponudi možete pronaći još puno neodoljivih poklona za djecu pa pogledajte što sve nudimo i nađite savršen poklon za malog slavljenika. 🙂 Možda pronađeš i nešto za sebe, nikad se ne zna!