Top 7 originalnih slika za zid koje će transformirati svaki interijer

Slike za zid nužan su detalj za svaki dobar interijer. Ne samo da domu daju određenu artističku notu, već i toplinu. Goli zidovi nikome ne odaju baš dojam toploga doma, zar ne?

Nije bitno želite li samo popuniti prazne zidove kako bi vaš dom uistinu izgledao kao dom ili ste umjetnik u duši koji traži način kako vlastiti interijer pretvoriti u odraz vas samih – slike za zid idealno su rješenje za oboje.

Kod nas možete naći sve (ali baš sve), od modernih slika s dozom minimalizma do onih prepunih boja i detalja koje pršte optimizmom, ali i onih „mudrica“ koje će te svaki dan dočekati s kojim mudrim i motivacijskim citatom. Imamo i ilustracije za vaše najmanje, s njihovim najdražim likovima iz bajki, ali i s onima koje možda ne poznaju najbolje, ali će im se brzo uvući pod kožu (poput našeg medvjeda Polija).

Sve one pričaju neku svoju priču, a na vama je samo da se u njima pronađete. I na kraju krajeva, da u svom domu pronađete idealno mjesto za njih.

Neka vaši zidovi pričaju priče!

Top 7 originalnih slika za zid za svaki interijer

1. Slika s geometrijskim oblicima

Perspective geometrijski poster na zidu

Kandinski, Maljevič, Miró, Picasso… vama koji znate nastaviti niz avangardno slikarstvo očito nije stran pojam. 

Ovu sliku nije naslikao niti jedan od velike četvorke, ali to ju ne čini ništa manje avangardnom! Geometrijski oblici, žarke boje i značenje koje ovisi samo o nama (ako ga uopće ima).

Za sve vas koji  ste ljubitelji modernog interijera, volite ravne, geometrijske linije i minimalizam, ovo je pravi odabir.

Ali i za vas koji ste se spremni nositi s pitanjem „A što ta slika predstavlja?“ (uvijek imajte spreman odgovor).

U modernom uređenju uglavnom dominiraju ne-boje (crna i bijela) pa će jedan ovakav detalj uistinu podići cijeli interijer i zaokružiti tu priču. 

Savršeno će se uklopiti u dnevni boravak vašeg modernog i minimalističkog doma – pogotovo iznad crnog ili tamno sivog trosjeda. Uz par takvih detalja, vaš dom će dobiti potpuno drugu dimenziju. 

2. Minimalistička slika za zid

Minimalistički poster na zidu U šumi

Manje je uistinu više, a upravo to svjedoči i ova ljepotica! Iako crtački svedena na minimum, vašem će interijeru donijeti mnogo.

Minimalistički, ali efektno, to je ono kako bismo ju opisali. Ova ilustracija stvarno priča svoju priču i savršena je za sve vas koji volite dobar dizajn (a možda se upravo i u vama skriva dizajner).

Možete ju staviti iznad trosjeda u vašem dnevnom boravku ili pak na zid u vašoj blagovaonici koji možete obogatiti s još nekoliko efektnih slika ili postera. Na taj ćete način podići cijeli prostor, a vaša će blagovaonica izgledati kao da je ispala iz jednog od onih časopisa o uređenju interijera. 

Lako će se uklopiti u bilo koji kutak vašeg doma upravo zbog svoje jednostavnosti i činjenice da na njoj nema boja pa nije bitno kakve su boje vaši zidovi. 

Ovu divnu sliku nacrtala je naša draga Klasja Habjan, svestrana mlada umjetnica koja se primarno bavi grafičkim dizajnom. 

3. Slika za zid s jazavčarom

Jazavčar poster na zidu u dva dijela

A sada jedna za vas koji želite nešto otkačeno i drugačije! Jedna uistinu duuuga slika, zasigurno najduža u našoj ponudi.

Slika se sastoji od dva dijela koja dolaze skupa  – ne želimo baš da naš jazavčar ostane bez repa ili bez glave.

Ovaj jazavčar će se odlično uklopiti u mladenački i moderan interijer, a dobar je odabir i za dječju sobu. Vašim će se mališanima sigurno svidjeti, mogu mu nadjenuti i ime. Naravno, ovu sliku posebno vole jazavčari koji su ovom prilikom dobili svoj portret.  

Ovaj razigrani detalj će svakom domu dati poseban pečat – uz njega se ne morate bojati dosadnog interijera. 

4. Ilustracije znanstvenika

Uokvireni posteri Nikole Tesle, Marie Curie i Aberta Einsteina

Ove ilustracije Nikole Tesle, Alberta Einsteina i Marie Curie rezultat su projekta zahvale znanstvenicima. Što smo htjeli  postići ovim projektom? Zahvaliti se svim znanstvenicima koji su svojim otkrićima promijenili svijet, ali i potaknuti one koji svoj trag tek trebaju ostaviti.

Za ove ilustracije nećemo tražiti idealan interijer, tražit ćemo idealne osobe koje će ih držati iznad svog radnog stola i svakim pogledom na njih osvijestiti da pojedinci ipak mogu mijenjati svijet.

Idealne su za urede, radne sobe, ali i spavaće sobe malih znanstvenika koji sanjaju kako će jednoga dana postati veliki.

Još jedna super stvar u vezi s ovim slikama je ta što svijetle u mraku – jer posebni ljudi ipak zaslužuju poseban tretman! Tako će se, kada padne noć, preko Nikole Tesle pojaviti munja.

Ove slavne  znanstvenike ilustrirao je naš uspješni grafički dizajner Ivan Dilberović. 

5. Ljetna slika za zid

Chillin, uokviren poster na zidu ilustratorice Maje Tomljanović

Ljeto, sparina, miris tek opranog rublja i lagani povjetarac. Sve je to ova slika koja unosi ljeto u dom, detalj koji će vašem prostoru dati vedrinu. Pa kada će biti jedan od onih kišnih jesenskih dana, samo ju imajte dovoljno blizu, da vas osunča!

Vedre boje podići će svaki interijer i dati mu dozu zaigranosti – dozu ljeta. Ako u vašem domu prevladavaju nijanse sive boje ili pak ne-boje, ova će slika savršeno podići cijeli prostor.

Nemojte se bojati unijeti malo šarenila u dom! Uz par ovakvih komada i detalja poput ukrasnih jastučića, transformirat ćete svaku bezličnu prostoriju i dati joj karakter

A ako ste vlasnik apartmana na moru i želite mu dati „morski“ ugođaj, s ovom krasoticom ne možete pogriješiti.

Ovaj vedar crtež djelo je hrvatske ilustratorice i grafičke dizajnerice Maje Tomljanović. 

6. Kuhinjska ilustracija

Pesto, poster na kuhinjskom zidu

Kuhinja je zapravo srce svakoga doma pa kako ne bi ostala zapostavljena, osmislili smo i slike za kuhinju. Naravno, to vas ne sprječava da jednu ovakvu kulinarsku sliku objesite  u blagovaonicu ili pak dnevni boravak, a ako ste gurman bez premca, dozvoljeno ju je imati i u spavaćoj sobi.

Znamo da je uvriježeno mišljenje kako slikama nije mjesto u kuhinji, ali mi ste s time nikako ne slažemo.

Ovakve ilustracije mogu u potpunosti transformirati kuhinju (uostalom, kao i svaki drugi prostor u vašem domu) – pretvoriti ju u pravu malu kulinarsku oazu u kojoj će htjeti provoditi vrijeme čak i oni kojima je to inače mrsko.

Ovu simpatičnu ilustraciju za kuhinju, kao i mnoge druge, nacrtala je Lara Žigić – grafička dizajnerica i ilustratorica. 

7. Ilustracije hrvatskih gradova

Uokvireni posteri na zidu koji prikazuju hrvatske gradove

Slike hrvatskih gradova također su jedan od naših projekata na koji smo jako ponosni! U ponudi  imamo ilustracije 11 hrvatskih gradova. Vjerujemo da će se mnogi od vas uspjeti pronaći!

Slike su savršene za sve vas zaljubljenike u vlastiti grad ili u pak u grad u kojem ne živite, ali vas uz njega vežu neke posebno lijepe uspomene poput prvog poljupca, učenja plivanja, prvih školskih dana ili bakinih palačinki.

Na svakoj slici ilustrirani su prepoznatljivi elementi svakoga grada, mogli bismo reći da je riječ o simbolima pojedinih gradova poput kultnog sata u Zagrebu, vodotornja u Vukovaru ili pak kipa svetog Grgura u Splitu.  

Osim vaših domova, dobar su detalj za vaše apartmane ili vikendice

Nadamo se da ste u ovom kratkom pregledu uspjeli pronaći nešto za sebe, a ako niste, nema problema – sve naše proizvode možete pogledati na našoj online trgovini. Pa bacite oko i pronađite savršenu sliku baš za vaš zid i za vaš dom. Vaši zidovi će vam biti zahvalni! 😉