Kako smo opremili 5 dječjih vrtića u Hrvatskoj?

Dugo je postojala u našim glavama… ideja o uređenju dječjeg vrtića s našim posterima. Prije nego što smo se upustili u ovu avanturu, znali smo sljedeće:

a) osim što im uljepšavaju prostor, naše ilustracije zaista izmame klincima osmijeh na lice. U to smo se uvjerili. 

b) vrtići u Hrvatskoj imaju diiivne tete i mališane, ali najčešće imaju prazne zidove (znamo, to nije jedina stvar koja im nedostaje).

Zaključili smo da imamo mogućnost to nekako promijeniti, pridonijeti, popraviti. U našoj ponudi za klince imamo simpa ilustracije s likovima od kojih svaki ima svoju priču, zanimljivu anegdotu, a s druge strane, imamo i edukativne postere. Pomislili smo kako bi se oni sjajno uklopili na puste zidove vrtića i tako uljepšali prostor mališanima koji tamo provode velik dio svog vremena.

Trebao je biti jedan!

Ideja je bila opremiti jedan vrtić s naših 8 uokvirenih postera. Znali smo i to da će odabir biti užasno težak, ali nekog ćemo sigurno obradovati.
Na našoj smo Facebook stranici u suradnji sa supermame.hr objavili da tražimo ‘kandidate’, dakle vrtić koji bismo opremili, a bilo je
potrebno navesti razloge zbog kojeg baš njega trebamo odabrati.

Sve u svemu, puno smo toga mi znali, ali ono što nikako nismo znali je da će nam stići više od 200 prijava iz cijele Hrvatske.

‘Woooow’ je bila prva reakcija, a ‘tko će odabrati samo jedan’ je bila druga.

Dvjesto prijava, ej! Nakon što smo ih sve pročitali nekoliko puta, i dalje smo imali knedlu u grlu. Uf, koje dirljive, simpatične, kreativne priče.

A, onda…

Od jednog do pet opremljenih vrtića!

Dobili smo poziv. Netko je odlučio donirati novce kako bismo opremili još jedan vrtić po našem izboru! Sreća na kvadrat. Nije stalo na tome…
Vijest se proširila i još se divnih ljudi javilo kako bi nam pomogli proširiti ovu akciju. Na početku je samo jedan vrtić bio u planu, a na kraju smo ih
opremili čak pet i pobrinuli smo se da svaki vrtić bude iz jednog kraja Hrvatske, kako nikoga ne bismo zakinuli.


Nećemo nikad zaboraviti trenutak kad smo im javili da je upravo njihov vrtić izabran – kakva lijepa i iskrena euforija. Sve u svemu, baš smo uživali u
opremanju dječjih vrtića, znamo da smo uspjeli obradovati i tete i mališane. Jedno je sigurno – ne stajemo!