Hrvatski proizvod – interaktivni dječji stolac Blanka

Interaktivni komad namještaja za djecu (obožavan i od strane roditelja) koji je u potpunosti hrvatski proizvod.

Od svih stvari koje su dosad proizašle iz naše male tvornice, realizacija i proizvodnja interaktivnog stolca za djecu je, bez dileme, bila najzahtjevnija stvar koju smo napravili. Stvoriti u potpunosti hrvatski proizvod bilo je teže nego smo očekivali…

Ideja je bila sljedeća: dijete ima svoj stolac i može ga obojiti kako god poželiš! Najbolje od svega, može to činiti iznova, dovoljno je skinuti navlaku sa stolca, frknuti je u mašinu za pranje rublja i stolac je spreman za ponovno bojanje.


Najteži zadatak

Napraviti proizvod koji je od A-Ž proizveden u Hrvatskoj. Imati u potpunosti hrvatski proizvod nije bio jednostavan, a posebno nije bio jeftin potez. Sama činjenica da smo u tome ipak uspjeli čini nas, iskreno, jako ponosnima. Okupili smo talentirane i marljive ljude iz Hrvatske, a svatko od njih je zaslužan što je ovaj projekt zaživio. 

Prijedlog da stolac proizvodimo u Poljskoj, materijal u Indiji, a šivanje u Kini, bio je jednoglasno odbijen. Unatoč činjenici što bi to znatno smanjio troškove i samim time finalnu cijenu proizvoda. Umjesto toga, ekipa iz arhitektonskog studija Atmosfera, ilustratorica Tena Letica, ljubazni gospodin i gospođa Šimić te tete iz Kamenskog dobili su priliku sudjelovati u stvaranju nečeg predivnog. Još k tome, hrvatski proizvod!

Tko je sve sudjelovao na projektu

S idejom smo se prvo javili arhitektonskom studiju Atmosfera čiji je zadatak bio osmislili i projektirati ergonomski stolac za djecu, a da pritom bude lagan, jednostavan i vizualno privlačan. Stolac je izrađen od impregniranog stiropora što ga čini iznimno laganim i nema straha da će se klinci ozlijediti kad ga budu nosili. A nosit će ga posvuda sa sobom. Namijenjen je za djecu od 0-4 godine, iako stolac podnosi težinu odraslih osoba (testirala osoba od 110 kg). ? 

Hrvatska ilustratorica Tena Letica pobrinula se da imamo najljepši uzorak na materijalu koji se također izrađuje u Hrvatskoj. Više od 50 različitih predmeta provlači se kroz materijal, a među njima su i naši likovi.

Tete iz Kamenskog zaokružile su cijelu priču kada su od materijala divno skrojile navlaku za stolac. Navlaka se jednostavno skida sa stolca kako bi se mogla oprati. Materijal je poliester, uzorak se s njega ne skida te se čak može prati u mašini za rublje na temperaturi do 60 stupnjeva.

Stolac dolazi s 12 flomastera koji su perivi s tkanina. Dovoljno je staviti navlaku za stolac u mašinu na temperaturu do 60 stupnjeva i navlaka će biti kao nova.

Kad smo već kod flomića i bojanja stolca, dobili smo jedan upit, točnije kritiku kako će dijete bojajući ovaj stolac pomisliti kako smije bojiti i ostatak namještaja. Vjerujemo u dobar odgoj. No, on nažalost nije uključen u cijenu stolca.

Ime stolca

Za kraj, možda ste se zapitali otkud ime stolca. Kako stolac u ruke svog novog mladog vlasnika stiže posve prazan, čist i bijel, činilo se više nego prigodno da mu pripadne ime Blank(a). Maštovitom vlasniku predstoji da od njega stvori što god njegovom kreativnom umu padne na pamet.

Nema ništa ljepšeg od stvaranja lijepih uspomena kroz izražavanje kreativnosti. Što je, na kraju krajeva, glavni Blankin cilj. 

P.S. Blanka se naručiti može putem našeg webshopa (ovdje), isporučiva je odmah, a dostava je besplatna na području cijele Hrvatske.