Crno-bijele slike za zid koje će svaki dom učiniti modernim 

Prva asocijacija na crno-bijele kombinacije je vječna klasika koja nikako ne izlazi iz mode. Uz to, riječ je o sigurnom odabiru kada je u pitanju uređenje interijera (baš kao mala crna haljinica u svijetu mode).

Ovaj vječna i nepogrešiva kombinacija boja svakom domu daje dozu glamura i elegancije, ali i dizajnerske pročišćenosti i modernosti. Crno-bijeli detalji poput slika za zid svaki će interijer uzdignuti na neku višu razinu i dati mu dozu artizma.

Crno-bijele boje vole ravne linije i minimalizam, vole geometrizam i glatke površine bez teksture i drugih suvišnih detalja. Riječ je o akromatskim bojama ili nebojama koje će rado primiti i dašak neke boje, ali tu morate pripaziti i znati dozirati kako ne biste otišli u neželjeni kič. 

Ta kombinacija boja odlično funkcionira i na slikama – njih će pak prihvatiti svaki interijer. Crno-bijele slike za zid idealan su odabir za vaše zidove, začudit ćete se koliko jedna tako jednostavna kombinacija može transformirati cijeli prostor.

Možete ih grupirati i objesiti na zid iznad trosjeda ili stola u blagovaonici, to će djelovati poprilično efektno (pogotovo ako je stol rustikalan s metalnim elementima). Pasat će iznad sivog, crnog, bež, ali i smeđeg trosjeda (nije istina da se crna i smeđa boja ne vole). Spavaće sobe ih također obožavaju, popunit će svaki prazan zid iznad kreveta.

Vole ih i Skandinavci čiji su interijeri doslovno pokorili svijet dizajna. Industrijski uređeni domovi još su jedan savršen kandidat za crno-bijele slike, kao i oni glamurozni koji nas vraćaju u zlatno doba Hollywooda.

Jednostavnost, pročišćenost, minimalizam i modernost – sve su to crno-bijele slike za zid.

Mi smo za vas pripremili listu tih nepogrešivih klasika koji će uistinu transformirati svaki dom, pa pogledajte, možda pronađete svog savršenog kandidata.

6+ crno-bijelih slika za zid koje će vaši zidovi obožavati

1. Skandinavska jednostavnost

apstraktni poster na zidu dnevnog boravka

Ovaj set crno-bijelih slika nazvali smo po skandinavskim gradovima upravo zbog njihove pročišćenosti i jednostavnosti koje su upravo jamac i njihove modernosti. 

Oslo, Malmo, Copenhagen nazivi su naših slika koje će u svaki dom unijeti dozu Skandinavije. Pa ako ste jedan od zaljubljenika u te sjeverne gradove i njihov minimalistički stil, našli ste svoje idealne kandidate.

Skandinavski ili nordijski stil u uređenju interijera poseže za ravnim linijama te svijetlim i pastelnim bojama. Zidovi su uvijek bijeli što domu daje osjećaj otvorenosti i prostranosti. Dominiraju prirodni materijali poput drveta, koji je neizostavan gradivni materijal u cijeloj toj priči. Ovaj stil ne preferira ukrase, dovoljno je samo par biljaka, svijeća i slika na zidu – često su to upravo crno-bijele slike koje pridonose umirujućem ugođaju.

Ovim slikama postići ćete taj željeni skandinavski ugođaj, osigurat ćete si moderan i smirujuć dom iz kojega nećete htjeti izaći.

2. All Black

poster s natpisom na zidu u crnom okviru

Crna (ne)boja ne povlači za sobom baš najpozitivnije konotacije, zar ne? Uglavnom se negativno etiketira, a s druge strane je omiljena u svijetu mode i dizajna. Crna je, kao što smo već spomenuli, vječni klasik koji je uvijek siguran odabir – bilo da uređujete stan ili se spremate za izlazak.

Ako uđemo u simboliku, ona simbolizira beskonačnost, dubinu i tajanstvenost (baš kao i svemir). Crna je duboka boja, boja koja mnogo skriva i koja upravo zato i privlači, jer znamo da ima neke privlačnosti u onome što nikako ne možemo odgonetnuti. Često se kaže da su i ljudi koji vole crnu, upravo takvi – zagonetni.

Možda ste jedan od tih zaljubljenika u crnu boju pa ste u ovom opisu i pronašli, a možda ste samo ljubitelj modernog i jednostavnog dizajna koji je u potrazi za savršenom slikom. U svakom slučaju, ova crna ljepotica dat će vašem interijeru upravo ono što priželjkujete.

3. Ptić

ptic ilustracija u drvenom okviru na zidu

Ovu jednostavnu i efektnu ilustraciju nacrtala je mlada hrvatska grafička dizajnerica Klasja Habjan. Riječ je o samo jednom u nizu primjera vrhunskog hrvatskog dizajna.

Kao što možete vidjeti, glavno obilježje ove slike je minimalizam (kao i svih crno-bijelih slika u našoj ponudi). No iako minimalistička, lako će podići cijeli interijer.

Prednost minimalističkih slika je u tome što plijene pažnju i dominiraju prostorom – one su dokaz paradoksa kako je manje uvijek više. Samo s nekoliko ovakvih jednostavnih slika postići ćete efekt ravan onom iz dizajnerskih časopisa. Vidite, zbilja ne treba puno kako biste postigli moderan i efektan interijer u kojem ćete se osjećati ugodno i opušteno.

Još je jedna velika prednost ovakvih jednostavnih ilustracija, a to je ta da prilikom gledanja u njih ne naprežemo oči – zato i daju našem domu željeni umirujući ugođaj.  

4. U šumi

u šumi ilustracija Klasje Habjan naslonjena na zid

Još jedna izvanredna ilustracija talentirane Klasje, izgleda da se njezini radovi savršeno uklapaju u ovu našu crno-bijelu priču.

Kao i prethodna, i ova ilustracije odiše minimalizmom, pročišćenošću i nekom hipnotičkom mirnoćom. Možemo se zamisliti kako svako jutro ispijamo kavu gledajući upravo ovu sliku.

Ovu ilustraciju, kao i prethodnu, možete lako kombinirati s drugim slikama, nije bitno je li riječ o crno-bijelima ili onima u boji. Zaigrajte se, dajte si oduška i pretvorite svoj dom u malu umjetničku galeriju.

Popunite svoje zidove jer zidovi ne vole biti prazni!

5. Slike s natpisima

dream ručno pisani poster na zidu

Ako ste zaljubljenik u jednostavnost, zbilja mislimo da jednostavnije od ovoga ne može – bijela pozadina i crna slova. Efektno, jednostavno i još s lijepom porukom – All is pretty i Dream posteri upravo su sve to! Motiviraju nas, ali i krase naš dom.

Također se mogu lako kombinirati uz druge slike, ne morate se brinuti da će stršati jer su savršeno prilagodljivi. Isto su tako lako prilagodljivi svakom interijeru, ali baš kao i sve crno-bijele slike posebno vole skandinavski minimalizam.

Možete ih objesiti u svoju spavaću sobu kako biste se svako jutro budili s jednom lijepom porukom, a dobar su kandidat za dnevni boravak. Vole ih mladenački stanovi, ali i moderne dječje sobe.

6. Mape hrvatskih gradova

mapa zagreba u obliku ilustracije na zidu

Za kraj nešto drugačije od svega dosad – crno-bijele mape hrvatskih gradova. Klasji Habjan pridružujemo još jednu talentiranu ilustratoricu Maju Tomljanović iz čijeg su kista proizašle ove posve drugačije mape.

U zadnjih nekoliko godina mape gradova postale su “must have” svakog modernog doma. Najčešće je riječ o pravoj mapi grada koja se samo uokviri pa postaje slikom, zato smo mi osmislili nešto malo drugačije. 

Ove jednostavne ilustracije ujedno su i oda hrvatskim gradovima, trenutno u našoj ponudi možete pronaći mapu Zagreba, Splita i Rijeke, no to ne znači da ćemo na tome stati!

Na ovim slikama pronalazimo još jedan detalj, a to je plava linija koja označava rijeku. Nadamo se da vama zaljubljenicima u čistu crno-bijelu rapsodiju, taj mali detalj neće zasmetati. Nama se čini da baš podiže tu kombinaciju!

 Ako u ovom kratkom pregledu niste pronašli svog kandidata, ništa za to! U našoj ponudi pronaći ćete još puno crno-bijelih slika za zid koji bi vas mogle očarati, kao i onih šarenijih kojima isto možda date šansu.  🙂